לאכול בריא
תזונה בריאה היא לא רק אוכל – אלא חלק מכל שלב בחיים ובכל חלק ביום, שבה אנחנו בוחרים בבריאות שלנו ושל הילדים שלנו בכל פעם מחדש. מחליטים איזה מזון נכנס הביתה, מה מגיע לכריך או לשולחן ארוחת הערב המשפחתית.
- תזונה בריאה מתחילה עוד לפני שנכנסים הביתה: במהלך הקניות, קוראים את תווית הערכים התזונתיים, משווים, ובוחרים באפשרויות הבריאות יותר בקטגוריה.
- לא כל השומנים שווים: עדיף לצרוך שמנים מהצומח, כמו שמן זית או קנולה, אבוקדו, טחינה, או אגוזים וזרעים (חמנייה, דלעת) לא קלויים. כדאי להפחית את צריכת השומנים הרווים מהחי (מוצרי חלב ובשר שמנים) והשומנים המוקשים מהצומח (כמו מרגרינה למשל) הנמצאים במוצרי מזון מעובדים רבים (עוגות ועוגיות, חטיפים, בורקסים וכד') .
- שילוב ירקות ופירות טריים יעשיר את תפריט היומי ברכיבים תזונתיים כמו מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון המצויים בהם באופן טבעי.
- כדי לצרוך פחות נתרן (המינרל העיקרי שבמלח) ואבקות מרק מעובדות, אפשר להשתמש בתבלינים, בצל, שום ובעשבי תיבול טריים או מיובשים. התוצאה טעימה לא פחות ובריאה הרבה יותר.
- מיצים, כן – גם טבעיים, מכילים כמויות גדולות מאוד של סוכר. עדיף לשתות מים, ואם רוצים לגוון ולהוסיף טעם וצבע – עם נענע, פלחי תפוז, תפוח, לימון ואפילו מלפפון.
להדפסת פתקוני העצמה להוספה לקופסת האוכל לעידוד אכילת הכריך הבריא